Drágakőnagyker

Gyémántok garantált minőségben elérhető áron

Gyémánt GIA tanúsítvánnyal

A GIA egy olyan nemzetközi non profit szervezet, amely a világ összes fontosabb ékszerközpontjában rendelkezik laboratóriummal és iskolával. Ez a szervezet az, amelynek köszönheti a világ, hogy létrejött a ma használatos besorolási rendszer.

A GIA minden egyes gyémántról a fenti információkon felül a certificatban közli a pontos méreteket, karát súlyt, a csiszolás minőségét, a gyémánt arányainak milyenségét. Ha certificatunkon nincs is rajta olyan adatokhoz is hozzá tudunk jutni a GIA-n keresztül, ha megvan a certificat számunk, mint a gyémánt térképe a szennyeződések fajtái és elhelyezkedése.

Napjainkban az FBI minden egyes ékszerrablási ügy kapcsán együtt dolgozik a GIA -val. Ha például egy ékszert elrabolnak, és a sértett rendelkezik a certificat számával az FBI rögtön tájékoztatja  a GIA-t, aki a követ feketelistára teszi. Ha ez a kő bárhol felbukkan, akkor a GIA adatok alapján -  szennyeződési térkép - a követ be lehet azonosítani, még akkor is, ha újra csiszolják, mivel a fenti adatok olyanok, mint egy ujjlenyomat.

A GIA olyan eszközökkel dolgozik a laboratóriumban, amely eszközök magyar bevizsgálóknak nem elérhetők, az áruk miatt. Ezen eszközök hiányában még a világ legjobb szakértője sem képes megmondani az autentikus besorolási adatokat. Aki azt állítja, hogy igen az be akar minket, mint vevőket csapni.

A GIA certificatnak az interneten is utána lehet nézni és ellenőrizni lehet vásárlás előtt a gyémánt valódiságát.

Mindössze annyi a teendőnk, hogy a www.gia.edu weboldalon kiválasztjuk a Lab Reports & services menüpontot, majd a bal oldali Verify a Report menüpontra kattintva megjelenő oldalon a középen megjelenő dobozba, azon belül is a Report Number mezőbe beírjuk a riporton található számot, a Carat Weight mezőbe a karát-súlyt. Ezután megjelenik az adott gyémánthoz tartozó certifikáció, amiben ha ugyanazok az adatok szerepelnek, ami a mi riportunkban van, teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a megvásárolt gyémánt összes adatát el fogják fogadni a világ minden táján!!

Gyémánt GIA bizonyítvánnyal - GIA Certificate minden gyémántra